De lekkerste fauteuils om in te zitten

Als je een bank hebt aangeschaft is dat vaak net te weinig om genoeg mensen te laten zitten. Dan kunnen fauteuils een slimme oplossing zijn. Twee losse stoelen maken je zithoek compleet, ook als je geen ruimte hebt voor 2 losse banken of een hoekbank. Een comfortabele stoel om in te zitten kan ook heel handig zijn als je een hoekje vrij hebt dat je wilt vullen. In dit artikel helpen we jou om de ideale stoel te vinden waar jij urenlang heerlijk in kunt wegdromen, lekker kunt lezen of je heerlijk kunt verliezen in een film. Lees snel verder voor de details.

Kies de belangrijkste functie van de fauteuil

Als je op zoek gaat naar fauteuils is het belangrijk om eerst te bepalen wat de functie van de stoel gaat zijn. Zoek je een model voor in de zitkamer waar af en toe iemand zit? Dan is een model dat goed past de bank handig en is het zitcomfort minder van belang. Of zoek je een variant waar je een hele avond comfortabel in kunt zitten en misschien zelfs wel wilt liggen? Kijk dan naar een model dat je in verschillende standen kunt zetten en waarbij het onderste gedeelte omhoog kan zodat je benen ook ontspannen kunnen liggen. Wil je de fauteuil vooral gebruiken om lekker te lezen dan is een model dat lekker zit van belang. Zo bepaal je zelf welk model het beste bij je past. Bij elk type is er een mooi design te vinden. Dus daaraan hoef je geen concessies te doen.

Bepaal of je statische of flexibele fauteuils wilt

Bij het kiezen van fauteuils is het verder van belang om te bedenken of je een model wilt dat kan bewegen of een model dat statisch is. Als je de stoel niet veel hoeft te verplaatsen is een simpel model met poten goed voor je. Wil je kunnen bewegen of de stoel makkelijk kunnen draaien dan is een bewegend model erg handig en hoef je niet steeds te sjouwen. Verder kun je kiezen voor modellen waarbij de rugleuning in te stellen is en varianten waarbij je het onderste gedeelte omhoog kunt klappen. Dat kan allemaal handmatig en er zijn modellen waarbij dit elektrisch te regelen is.

Zoek de beste plek voor je stoel

Bij het kiezen van de juiste fauteuils is het slim om te bedenken waar je de stoel wilt plaatsen. Zo kun je het model aanpassen aan de rest van je inrichting bijvoorbeeld. En als je een plekje in een zonnige hoek in de kamer beschikbaar hebt, dan is het slim om bekleding te kiezen die niet makkelijk verkleurt in de zon.

Nog lekkerder zitten met kussens in fauteuils 

Wil je het helemaal comfortabel maken om in fauteuils te zitten? Kijk dan voor een paar bijpassende kussens die er niet alleen mooi uitzien, maar het ook nog fijner maken om in de stoel te zitten. Zo maak je er een heerlijke plek van die ook nog eens een aanwinst is voor je interieur. Als je niet uitkijkt wordt het vechten om op deze plek te zitten.