De voordelen van overkappingen

Overkappingen bieden heel veel voordelen, maar het kan zijn dat je nog steeds twijfelt of een overkapping wel voor jou geschikt is. Of je bent in tweestrijd over of je een overkapping, een tuinhuisje of een blokhut laat plaatsen. In dit blog zetten we alle voordelen van een overkapping voor je op een rijtje. Zodat je een weloverwogen en goede beslissing kunt nemen.

Overkapping houdt de zon tegen

Het klinkt vrij logisch, maar een overkapping is natuurlijk perfect als zonwering. Zeker wanneer je veel in de tuin zit of ligt. In de volle zon zitten is niet prettig en zelfs gevaarlijk terwijl een boek lezen of op de laptop werken haast onmogelijk is. Wanneer je lekker beschut zit kun je wel genieten van het warme weer, maar je zit niet meer in de volle zon. Dat simpelweg een stuk prettiger is.

Met overkappingen kun je buiten zitten wanneer jij dat wilt

Een overkapping is ook handig als je veel buiten wilt zitten, maar dat het weer het eigenlijk niet toelaat. Je wilt immers niet in de kou of in de stromende regen zitten. Met een overkapping zit je lekker droog en als je een overkapping met bijvoorbeeld een straalkacheltje combineert kun je er ook nog eens lekker warmpjes bijzitten. 

Goedkope oplossing om een veranda te bouwen

Je wilt meer leefruimte en een veranda is vaak een dure investering. Maar door overkappingen uit te breiden met wanden en vlonders kun je binnen een handomdraai een mooie veranda creëren. Zo maak je relatief goedkoop extra leefruimte waar je het hele jaar door van kunt genieten.

Geen vergunningen nodig

Voor het plaatsen van tuinhuisjes en blokhutten moet je altijd even bij de gemeente navragen of er een vergunning nodig is. Als dat het geval is, is het ook nog maar de vraag of je een vergunning krijgt. Voor het plaatsen van een overkapping heb je doorgaans geen vergunning nodig. Die kun je dus gerust en zonder problemen (laten) plaatsen. Bij een carport die met de openbare weg verbonden is, is het ook een ander verhaal. Dan kan een belletje naar de gemeente zeker geen kwaad.

Overkappingen zorgen voor een meerwaarde van de woning

Een goede en mooie overkapping kan de waarde van het huis laten stijgen. Kopers zijn gek op duurzame oplossingen waar een overkapping onder valt. Dus het is een investering die je doet die je uiteindelijk kunt terugverdienen als je jouw woning in de verkoop zet.

Overkappingen kopen die op maat zijn gemaakt

Als je geen keuze kan maken of geen geschikt formaat kan vinden, is het ook mogelijk om met de specialist in gesprek te gaan en een overkapping op maat te laten maken. Overkappingen worden dan op maat ontworpen en opgebouwd. Bij de Blokhutspecialist kun je van onze jarenlange expertise gebruik maken en wij kunnen je voorzien van een goed advies over wat het beste in jouw situatie past. Daarnaast kun je in één van de showrooms de verschillende soorten overkappingen in levende lijve bekijken en inspiratie opdoen. Wij bieden naast de reguliere overkappingen ook mooie houten carports aan!