Goedkope keuken – kijk wel even wat je voor je geld krijgt

Ga je voor een nieuwe keuken, dan sta je meteen wel voor een echte investering. Het gaat dan om een heel ander bedrag dan een kar vol boodschappen. Maar het woord investering zegt het al: van je nieuwe goedkope keuken heb je vele jaren plezier. In het topsegment verschijnen wel prijsjes die boven de 100.000 euro uitkomen. Dat soort opstellingen staan aardig in een riante Californische villa maar zouden in jouw huis waarschijnlijk sowieso teveel ruimte opslokken. 

Vanaf 1.000 euro heb je basic

Aan de andere kant van het prijzen spectrum worden keukentjes aangeboden van net 1.000 euro. Dat zie je dan weer af aan de povere kwaliteit en het gebrek aan inbouwapparatuur. Ergens tussen 1.000 en 100.000 euro dan maar doen? Gelukkig is een goedkope keuken die de moeite waard is, te vinden vanaf zo’n 2.500 euro of zelfs iets minder. Soms zijn dat ietwat ‘uitgeklede’ bouwmarkt keukens maar bij online aanbieders kun je in die price range ook terecht voor best mooie keukens.

Elke extra wens kost flink bij een goedkope keuken

De korting hausse van de keuken is voorbij. Er gelden nog wel allerlei kortingen maar zo gek als vroeger gaat het niet meer. Nog steeds echter kun je zomaar teveel betalen voor een keuken. Dat komt door de eisen die je eraan stelt. Je begint met een standaard keuken voor een leuke prijs. Maar dan komt het. De standaard keuken is een kastje te kort. Natuurlijk kan die erbij geleverd. Maar dat leuke beginprijsje van de standaard goedkope keuken gaat nu snel de lift in. Want niet alleen het kastje komt erbij, maar ook een stuk van de lengte van het aanrechtblad. En waarschijnlijk moet er ook een lichtpunt bij. Elke wijziging op de standaard heeft nogal wat consequenties. Dat kan echt in de papieren lopen. Want als je er geen stuk houten aanrechtblad bij moet, maar een deel van natuursteen. Dat wordt dan een hele nieuwe natuursteenplaat voor dat ene extra kastje!

Mooi om te zien maar vrij leeg van binnen

Inbouwkeukens komen vaak uit Duitsland, het land van de degelijkheid en de technische precisie. Op plaatjes en in showrooms lijken ze prachtig. Alles klopt en je hebt het gevoel je droomkeuken meteen te pakken te hebben. Alleen zijn die keukens dus voorzien van lades, uittrekkasten en andere kasten. Maar achter de keukendeurtjes zijn die vaak leeg. De vaatwasser ontbreekt. Er is een koelkast, maar het vriesgedeelte is er niet bij. Nergens een magnetron of een oven te zien. Al die zaken kunnen bijgekocht maar daardoor tikt die leuke prijs ook weer snel omhoog. Veel keukens zijn wel voorbereid op apparatuur maar voor de gestelde prijs hebben ze die dus nog niet aan boord. Je koopt zo alleen het skelet van je inbouwkeuken en moet alsnog gaan shoppen voor apparaten.

Een goedkope keuken binnen je budget kies je online

Vooral bouwmarkten zijn goed in die ‘skelet keukens’. Je kunt beter online kijken welke goedkope keuken je bevalt. Om dan meteen even te kijken wat er allemaal inclusief de aanbiedingsprijs is. Voor je het weet heb je een hele leuke keuken te pakken met de apparatuur die je nodig hebt. En zit je dan rond de 3.000 tot 4.000 euro. Moet er beslist een eiland bij? Dan gaat het eindbedrag al gauw richting 5.500 euro.