Kartonnen dozen of verzendzakken, wat is handig?

Als je pakketten gaat verzenden dan valt vaak de keuze op kartonnen dozen. Toch is dat niet altijd de handigste of voordeligste keuze. In veel gevallen kunnen verzendzakken een slim alternatief zijn. Ben jij gewend om standaard te kiezen voor een doos, dan raden we je aan om verder te lezen en te ontdekken wat de alternatieven zijn en wat dat je kan opleveren. We beschrijven precies wanneer karton handig is om te gebruiken en wanneer een zak een slimmer alternatief is. Sta jij aan de vooravond van een druk kerstseizoen dan kan dit artikel je zo maar een hoop geld besparen. Je ontdekt het hier.

Verzendzakken voor producten die door de brievenbus kunnen

Het is zonde om kartonnen dozen te gebruiken om producten mee te verzenden als het pakket in een andere verpakking gewoon door de brievenbus kan. Dat is niet alleen handig bij het verzenden. Het is ook voordeliger. En verzendzak hoef je niet in elkaar te zetten en omdat het pakketje door de brievenbus past bespaar je aanzienlijk op de verzendkosten. Voor de ontvanger is dat ook handig, want deze hoeft niet thuis te zijn als het pakketje bezorgd wordt. Het pakket ligt dan bij thuiskomst gewoon op de deurmat en de ontvanger hoeft niet langs de buren om het op te halen of het bij een afhaalpunt te vinden.

Kartonnen dozen voor grote pakketten

Als je grote pakketten wilt verzenden dan zijn kartonnen dozen een slimme oplossing. Je kunt ze in allerlei maten bestellen en ze zijn in verschillende sterktes te krijgen. Zo kun je in één keer een hoop producten verzenden. Dat is voordeliger dan in een aantal kleine brievenbuspakketjes. Daarnaast zijn dozen handig voor het verzenden van bijvoorbeeld flessen wijn en andere breekbare levensmiddelen. Er zijn speciale dozen voor en dat is voor dit soort producten meestal de beste oplossing. Twijfel je wat handig is. Kijk dan naar de verschillende alternatieven en hun kosten en let ook op de verzendkosten.

Verzendzakken voor minder verzendkosten

Als je hetzelfde aantal producten in kartonnen dozen verpakt of in verzendzakken dan is het goedkoper om te kiezen voor verzendzakken. De kosten van de zak zijn lager en meestal zijn de verzendkosten ook lager. Zeker als het pakket in een zak wel door de brievenbus past en in een doos niet. Let daar goed op want het kan veel geld schelen. Als je veel pakketten verstuurt dan kan het verschil behoorlijk groot zijn.

Kartonnen dozen voor een luxe uitstraling

Over het algemeen hebben kartonnen dozen van Profipack.nl een luxere uitstraling dan verzendzakken. Een doos is stevig en ziet er luxe uit. Je kunt er je huisstijl op laten drukken en over het algemeen komt karton netjes bij de bezorger terecht. Een verzendzak heeft vaak een wat minder luxe uitstraling en ziet er niet altijd helemaal netjes uit na een reis van verzender naar ontvanger. Ook op een zak kun je je huisstijl laten drukken en er zijn verschillende kwaliteiten te krijgen. Het is aan jou of je de uitstraling van het pakket belangrijk vindt of de inhoud.