Tips voor het aanvragen van subsidie isolatie

Ben je van plan om spouwmuurisolatie aan te vragen, dan is het goed om op de hoogte te zijn van een paar zaken. Zo kun je bijvoorbeeld een hoger bedrag ontvangen, als je precies weet welke regels er gehanteerd worden voor het toekennen van subsidie voor isolatie. In dit artikel worden er tips aangedragen die je nuttig kunt gebruiken. Een van de regels die zeker leidend moet zijn is dat je tot 30 procent subsidie kan krijgen als je ervoor kiest om 2 of meer maatregelen te nemen. Voor één maatregel krijg je 15 procent gesubsidieerd.

Wat zijn de eisen?

Een van de tips die je zeker moet meenemen voor isolatie subsidie is weten welke eisen er gesteld worden. Om een goed beeld te hebben over de eisen kun je het best het stappenplan aanvragen subsidie RVO raadplegen. Dit document is heel erg uitgebreid en geeft precies aan wat de eisen zijn.

Één of twee maatregelen?

Als je ervoor kiest om één isolatiemaatregel uit te voeren, doe je er goed aan om dit te herzien. Dit omdat je namelijk een hoger bedrag uitgekeerd krijgt als je kiest voor twee of meerdere isolatiemaatregelen. Hoe meer je uitgekeerd krijgt, des te beter het is voor jou.

Begin tijdig

Maak tijdig een begin met het regelen van de tweede maatregel. Dit moet omdat je in de praktijk soms sprake hebt van enorme wachttijden. Verder is het goed om bedrijven in te schakelen die voldoen aan de kwaliteitseisen. Op de site Wij-isoleren.nl kun je een lijst van gerenommeerde bedrijven vinden die voldoen aan de eisen. Als je deze tips meeneemt voor het aanvragen van subsidie isolatie, dan mag je ervan uitgaan dat het een vlekkeloos verloop zal hebben. Het draait allemaal om een goede voorbereiding en weten waarop je moet letten.